ČTYŘHODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ
SNADNÁ CESTA K TOMU, ABYSTE VAŘILI JAKO PROFÍCI, NAUČILI SE COKOLIV A DOBŘE SE VÁM ŽILO
Timothy Ferriss a jeho dlouho připravovaná a napjatě očekávaná kuchařka pro ty, kteří si kuchařky nikdy nekupují. Autorova přímočará cesta k cíli, známá z bestsellerů Čtyřhodinový pracovní týden a Čtyřhodinové tělo, zahrnuje tentokrát všechny aspekty života.
Čtyřhodinový šéfkuchař není obyčejná kuchařka. Je to váš průvodce světem rychlého učení, ve kterém si sami vyberete vlastní dobrodružství.

1. Naučíte se, jak se v rekordním čase stát světovou třídou v čemkoli:
Ať už se chcete naučit za tři měsíce cizí jazyk, střílet za víkend tříbodové koše v basketbalu nebo si zapamatovat pořadí karet v balíčku, přesně tohle je hlavním „receptem” knihy – za pomoci vaření si osvojíte proces, díky kterému získáte schopnost naučit se cokoliv.
2. Jídlo (i život) budete vnímat ve vysokém rozlišení:
Opravdu jste jedli? A bylo jídlo jen teplé nebo studené, dobré nebo nechutné? Nebo jste snad vnímali i tisíce nuancí chutí, barev a vůní v jídle obsažených? Díky znalostem získaných vařením se naučíte rozpoznávat dříve nepoznané.
3. Dostanete se do své nejlepší životní formy:
S výjimkou dezertů podváděcího dne jsou pokrmy, které se naučíte připravovat, nízkosacharidové. Nízkosacharidová dieta je globální fenomén, díky kterému zhubnete, aniž byste drželi dietu. Jak snadné!
4. Být ohromující společník nestojí mnoho:
Během prvních 24 hodin vás Tim provede od vášnivých míchaných vajec k osso buco, jednomu z nejdražších pokrmů světa. I kdybyste zůstali jen u těchto dvou jídel, můžete po zbytek života pořádat oslňující večírky.
5. Vaření je seznamovací výhodou:
A to pro obě pohlaví. Netřeba rozebírat více.
6. Je to zábava!
Není to učebnice. Kdykoliv můžete být pobaveni, překvapeni a okouzleni. Je to kniha dobrodružství dle vaší volby.
Název původní knihy: | The 4-Hour Chef: The Simple Path to Cooking Like a Pro, Learning Anything, and Living the Good Life |
---|---|
Překladatel: | Petr Miklica |
Edice: | Fit & Food |
Počet stránek: | 670 |
Počet ilustrací: | stovky |
Vazba: | pevná |
Barevnost: | plněbarevná |
ISBN: | 978-80-87270-64-6 |
Velikost: | 174 × 251 mm |
Dostupné formáty: | tištěná |
„Povinná četba pro všechny, které to v kuchyni nebaví.“
– Petr Čapek, bloger
„Čtyřhodinový šéfkuchař mě ovšem postrčil dál. Otevřel mi oči. V kuchyni teď vidím dříve neviděné.“
– Jana Benešová, blogerka, U Margarety
„Tim Ferriss je pánem vzduchu i země.“
– Frank Bruni, The New York Times
„Kdybyste zkřížili Jasona Bourneho s Julií Childovou, vyjde vám Tim Ferriss"
– Marco Canora, šéfkuchař-partner v restaurantech Hearth a Terroir
„Tim Ferriss destiluje kuchyňská moudra jako rotační odpařovač puštěný na plný výkon. Výsledky jsou přesvědčivé, lehce srozumitelné a lahodné."
– Nick Kokonas, spolumajitel restaurantů Alinea, Next a The Aviary