Ultrazpracovaní lidé

Proč nedokážeme přestat jíst věci, které nejsou jídlo, a co s tím?

Chris van Tulleken

Kniha Ultrazpracovaní lidé

Ultrazpracovaní lidé - Chris van Tulleken
Běžně
Běžná cena je maloobchodní cena, za kterou je kniha obchodována na knižním trhu.
Cena

skladem

Ultrazpracovaní lidé - Chris van Tulleken
Běžně
Běžná cena je maloobchodní cena, za kterou je kniha obchodována na knižním trhu.
Cena
Formáty

ihned ke stažení

Audio kniha obvykle vychází do 8 týdnů od vydání papírové verze. Papírová verze byla vydána: 30.06. 2024

Chcete vědět, až kniha vyjde?

Slevy zvýhodněných balíčků jsou kalkulovány z běžné ceny, za kterou je kniha obchodována na knižním trhu

Tato kniha navždy změní váš pohled na to, co máte na talíři.

O knize

Víte, čím krmíte sebe a své děti?

Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč moderní strava vede spíše než ke zdraví a rovnováze k chronickým nemocem, duševním chorobám a závislostem.

Kromě nečekaného složení běžných potravin rozkrývá Chris van Tulleken také znepokojivé výrobní procesy a zákeřné marketingové taktiky, které nás nutí po těchto chemických pochoutkách sahat znovu a znovu. Smířit se s tím ale nemusíte! Autor, který se experimentálně zkusil měsíc stravovat stejně špatně jako typický britský teenager, ukazuje, jak se závislostí na „nejídle“ úspěšně bojovat a konečně převzít vědomou kontrolu nad tím, co denně konzumujeme.

„Pokud byste měli přečíst pouze jedinou knihu o výživě, pak právě tuhle.“ — Bee Wilson, novinářka a spisovatelka se zaměřením na výživu

V knize se mimo jiné dozvíte
  • Průmyslové zpracování potravin snižuje obsah mikroživin tak drasticky, že způsobuje podvýživu a obezitu současně.
  • Nízkokalorické výrobky podporují přejídání navzdory tomu, že neobsahují cukr.
  • Proč nás pouhé cvičení a síla vůle nemohou před dopady ultrazpracovaných potravin uchránit.
  • Nezdravá strava je celosvětově spojena s větším počtem úmrtí než kouření.
  • Mnoho průmyslových potravin je cíleně navrženo tak, aby byly návykové.
  • Jak rozvíjet schopnost rozhodovat se při nákupu zdravěji.
  • Mezi chudobou a hustotou provozoven rychlého občerstvení je nepřehlédnutelná korelace.
Parametry
Původní název:Ultra-Processed People: Why Do We All Eat Stuff That Isn't Food... and Why Can't We Stop?
Překladatel:Aleš Drobek
Edice:Pod povrchem
Počet stránek:408
Vazba:Měkká
Barevnost:Černobílá
ISBN:978-80-7555-216-7
Velikost:143 × 215 mm
Vydáno:30. 06. 2024
Dostupné formáty:tištěná, e-kniha
Cena tištěné knihy:469 
Cena e-knihy:349 
Formáty e-knihy:epub, mobi, pdf
Obsah
Řekli o knize

„Tato kniha je pobuřující a nabízí brutální pravdu o tom, jak jsme chutně vykrmováni k smrti chamtivými a zlými korporacemi.‘ — Chris Packham, přírodovědec a televizní moderátor

„Ultrazpracování lidé je úžasná kniha, která navždy změnila, jak přemýšlím o tom, co jím a proč.“ — Hannah Fry, britská akademička a popularizátorka vědy

„Tohle by měl vědět každý!“ — Tim Spector, autor bestselleru Mýty na talíři

„Chris van Tulleken nám nastavuje zrcadlo ohledně ultrazpracovaného jídla a přináší poznatky, které jsou do očí bijící, poučné a – přiznejme si to – někdy doslova na zvracení. Naprosto fascinující kniha.‘ — Marina Hyde, novinářka The Guardian

O autorovi

Chris van Tulleken

Chris van Tulleken

(* 1978) je britský lékař, vědec a popularizátor medicíny. Lékařský titul a doktorát získal na Oxfordské univerzitě, působí na University College London a moderuje oceňované pořady o zdraví a medicíně na BBC. S manželkou a dvěma dcerami žije v Londýně.

Zajímavé odkazy
Ultrazpracovaní lidé - Chris van Tulleken
Běžně
Běžná cena je maloobchodní cena, za kterou je kniha obchodována na knižním trhu.
Cena

skladem

Ultrazpracovaní lidé - Chris van Tulleken
Běžně
Běžná cena je maloobchodní cena, za kterou je kniha obchodována na knižním trhu.
Cena
Formáty

ihned ke stažení

Audio kniha obvykle vychází do 8 týdnů od vydání papírové verze. Papírová verze byla vydána: 30.06. 2024

Chcete vědět, až kniha vyjde?

Slevy zvýhodněných balíčků jsou kalkulovány z běžné ceny, za kterou je kniha obchodována na knižním trhu